4/12/2013

Getaway

Täällä olen, yhdessä suosikkipaikoistani oman kodin lisäksi. Tänne on ihana tulla työviikon jälkeen, passattavaksi. Täällä on oma vinttihuone, jonne ei kuulu ääniä. Talvisin on kuin pumpuliin kääritty satumaa. Pikavisiitti tällä kertaa, huomenna kotiin. Mutta tällaisilla paikanvaihdoksilla on vain niin piristävä vaikutus, yksinkertaisesti.

Toinen tärkeä paikka on Tukholma. Sinne on päästävä ainakin joka toinen vuosi käymään. Se on kumma, kun aina riittää tutut paikat, on niin helppoa kun ei tarvi eksyillä ja lukea väärinpäin karttaa. Kyllä on mukavuudenhalu huipussaan,myönnetään. Joskushan ne parhaat paikat löytyy vahingossa. Tänään töissä aamukahvilla kaksi meistä tunnusti tämän Tukholman-pakkomielteen. Sinne vain on päästävä kuulemaan metron tutut kuulutukset, suurkaupungin hyörinän äänet, kahviloiden tuoksut. Aina sinne on saapunut laivalla aamutuimaan 7 aikaan, ja silloin just kaupunki heräilee. Lehtiä kärrätään kojuihin, aamusämpylöitä kahviloihin, kiireiset tyylikkäät miehet menossa töihin... itsellä ei siinä vaiheessa ole kiire mihinkään, kun kaupatkaan eivät ole vielä auki. Jo laivareissulla sinne pääsee siihen olotilaan, että kaikki arjen asiat ja päätökset saa odottaa - laivalla kun on vähän ei-kenenkään maalla, nautin siitä tunteesta, kuin pieni tauko elämästä, tavallaan.

Hassua, mutta kolmas tällainen must-kohde on... Turku! Monien rakastama ja yhtä monen vihaama. Ajasta kun asuin siellä ei ole mitään erityisiä muistoja, paitsi yksi hyvä kaveri, mutta en siellä viihtynyt ja ihmiset oli, no turkulaisia;). Nyt siellä on ihana käydä, tietenkin ystäväperheen luona, jokirannassa ja kaupoissa. Ja sitten kun junan tai auton ikkunasta alkaa laakeat pellot näkyä, tuntuu että täällä mun on paras olla, kotona pohjanmaalla.

Hauska kuriositeetti Tukholmasta, siellä Designtorgetissa myydään kuulemma levyä, joka on täynnä Tukholman ääniä, sen voisi seuraavalla kerralla hankkia;) Mutta purkitettua ilmaa en tarvi... no ehkä New Yorkin ilmaa, jota kyllä myös paikan päällä mielelläni haistelisin, toivottavasti joskus.

Vaikka on niin paljon paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt, tulee niistä paikoista joissa on käynyt jotenkin tärkeitä ja mieluisia, joten on tullut sitten käytyä pariin kertaan muutamassa. Mutta nyt meillä on haaveissa aivan uusi kohde koko perheelle, ehkä, toivottavasti, ensi vuonna päästään.. Vielä siis löytyy vähän seikkailumieltä tästäkin "vanhasta sielusta";)

Lisäys: Tuli tässä vielä mieleen, kuinka jotenkin ihmeelliseltä tuntuu, kun oma tytär kulkee näissä itselle tärkeissä paikoissa. Synnyinkaupungissani suosikkikahvilassa venesatamassa, torin leikkipuistossa, kaduilla. Samaten paikoissa joissa itse olen nuorempana ja aikuisena asunut. Se on aika merkittävä tunne ja vaikeasti kuvailtava.

Rentouttavaa viikonloppua! Ja ihanaa, kun näyttää lukijoita olevan tuon laskurin perusteella. Kiitos kun luette!

4 kommenttia:

  1. Teksteissäsi on ihana tunnelma. Niin tässäkin. Tuntuu kuin olisi itse matkalla mukana. Niin aitoja tunnelmia luot. Ja on kiva lukea mielikäyntikohteista muualtakin kuin lehdistä. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Olisiko uusi kohde Australia?:) T:H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I wish..:) kyllä se tällä(kin) kertaa on euroopassa.

      Poista